26 oktober 2008

Idag en bra dag

Idag har mormor och morfar varit här och ätit min och Annas hemgjorda prima halloween-tårta. Recept på ett ungefär:
  • Tre tunna tårtbottnar med nedanstående två punkter emellan
  • Kokt marsanvaniljsås med lite ivispad grädde för fluffets skull
  • Egen hallonsylt (hallon, socker, vatten som får sjuda ihop)
  • Grädde (som spritsas på lite flådigt)
  • Godis i läckra former och färger (helst av choklad av typen runda bollar med kexfyllning) till garnering
  • Mandariner (slår aldrig fel och är dessutom är färgen nödvändig för att kunna döpa projektet till halloweentårta)








Ska nog satsa på en karriär som konditor i framtiden, vad säger ni om det? Tillslut blev det syskonsamarbete på högsta nivå i alla fall, den hade ju inte kunnat bli lika fin utan lillasyrran och snart 17-åriga Annas hjälp. Den här helgen har varit den mest kulinariska på länge. Killarna hade köpt entrecôte som stektes upp till middagen igår kväll- rare, medium och well, serverade till übergod ruccola-avocado-melonsallad a lá sommaren 08. Till marängsvissen blev det hemgjord kolasås, där knepet enligt Elias är att hälla i så mycket smarriga onyttigheter man kan komma på typ socker, smör, kakao, sirap och sist men inte minst ett par dl grädde som grädde på moset (grädde var ordet). Addera 2 liter glass, maränger och en klase bananer - et voliá!

Marrängsviss föresten, ett omstritt ord. Sviss eller svisch?

1 kommentar: