21 oktober 2008

Vaniljbullereceptet








































Åja, såklart, det var receptet också, för ni måste ju prova att baka vaniljbullar! Det piggade upp mig lite i alla fall, och de doftar underbart när de är klara.

Elins prima vaniljbullar: (ca 20 st) Ugnsvärme 250'
½ pkt jäst - lös jästen i 37' varm mjölk
2 dl mjölk
4 msk socker - Rör
75 g smör samman

ca 7 dl vetemjöl - Blanda samman med övriga ingredienser (kan behövas mer elelr mindre mjöl), degen ska lossna från kanterna och bli lite lagom fast, men inte hård!
Låt jäsa till dubbel storlek (min deg jäste inte alls, haha!)
3 dl marsan kok-vaniljkräm - följ förpackningens anvisningar (mkt simpelt)
Kavla ut degen till en stor fyrkant. M.h.a. stor mugg el.dyl, tryck ut små cirklar av deg och lägg på bakplåtsklädd plåt.Fyll på med lite vaniljkräm, vik ihop till små bullar och lägg de vikta kanterna nedåt (finfin och pedagogisk förklaring här känner jag). Låt jäsa ett tag till (jag tog lite på känn).

Grädda i mitten av ugnen, 250' i ca 9-10 minuter (hade mina varit inne i 10 minuter hade de blivit snudd på svarta).
Tag ut ur ugnen, pensla på lite smör på bullarna och strö över socker på momangen.
Smakar garanterat göörgott!

1 kommentar:

  1. Hoppas det finns nån kvar när jag kommer hem :)

    SvaraRadera