06 november 2008

Superbt rosmarinbröd

Oh, höll ju på att glömma att jag lovat någon lägga upp recept på ett supernice brödrecept!
Som ni säkert har förstått är den här madamen galen i allt vad bakning heter, inte minst efter mitt och Kerstins låånga projektarbetsäventyr förra året ;)
Det här brödet passar utmärkt för den som inte är så van att baka också, då det inte behöver knådas och är väldigt svårt att misslyckas med. Voilá:
Baka liten kaka..
Det här är ett annat dinkelbröd jag bakat i form.

5 dl fingervarmt (37') vatten
(som blandas med) ½ paket jäst (du har sett de där gula små lustiga paketen? genau!)
& 2 tsk salt (NaCl)
(och häll därefter i) ca 7-9 dl mjöl (vete, vanligt dinkel och ev. lite graham rekomenderas, blanda hej vilt men ta mest vetemjöl)
(addera) solroskärnor efter tycke, andra kul kärnor eller nötter även de efter tycke
& rosmarin (ös på lite lagom, mest för doftens skull, finns för övrigt på burk).

Blanda hela smeten, som ska bli rätt så lös, och låt jäsa i 1 timma under bakduk. Häll därefter ut degen på bakplåtspapper på plåt (behöver inte täcka hela plåten, men tryck/jämna ut litegrann). Blir snyggt att strö på lite extra solroskärnor. Jäs på plåten i 30 minuter. Sista steget är ugnen, mitt i, ca 20 minuter på 250'. Ta ut och skär ut jämnstora fyrkaner.
Oooh blir sååå gott! Hoppas ni blivit lite inspirerade och vill prova!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar