Linfrön, rågflingor, solrosfrön, mjölk, jäst... Bakning på gång igen! Med Rymden i en låda och Generation Celebration i högtalarna kan det inte bli annat än lyckat. Nilssons brukar bli glada när jag bakar - tekakorna går åt som smör i solsken! Kom att tänka på mitt och Kerstins besök på Svens Kopparkittel under projektarbetet i trean. Ett fint minne - ett fruktansvärt kul och lyckat projektarbete! Det gick i stora drag ut på att inspirera folk till en mer hälsosam livsstil genom att använda sånt som dinkel, quionoa, amaranth och hirs i sin kost.. och peka på alla positiva effekter det ger ur ett 'nutrition-perspektiv', som för matsmältningen och mineralupptaget.
Inspirationstruppen
Inspirationen skedde på många sätt, bland annat deltog vi på en julmarknad, delade ut faktablad & enkla recept, lät folk provsmaka sådant vi bakat av t.ex. dinkel och visade exempel på affärernas utbud av nyttigheterna. Idag, två år senare, kan man man faktiskt se en märkbar skillnad - bröd med spelt/dinkel och knäcke med quinoa trängs med dinkelpasta, fullkornsbulgrur och boveteflingor på hyllorna. Folk har blivit mer medvetna. Inspiration Celebration.
hihi elin.. dessa uttryck "...inspirera folk till en mer hälsosam livstil genom att använda..." känns so himla projektarbetet :D skulle inte förvåna mig om vi skrev ner den i precis samma ordföljd i loggen, projektrapporten OCH informationsbladen :P men vad roligt att det verkligen hände en utveckling åt det hållet i åmål!! frågan är om det var VI som påverkade, eller om det hade skett i vilket fall som..?
SvaraRadera